SSDV-logga
  • Start
  • Specialistläkare/Överläkare till Hudmottagningen i Helsingborg

Specialistläkare/Överläkare till Hudmottagningen i Helsingborg

Specialistläkare/Överläkare till Hudmottagningen i Helsingborg (A872532)

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Hudmottagningen i Helsingborg har sina lokaler på Helsingborgs lasarett. Vi bedriver specialiserad vård inom dermatologi och venereologi/sexuell hälsa. Vi utreder och behandlar alla olika hudsjukdomar och hudtumörer. Vi har en stor hudtumörkirurgisk verksamhet. Vi bedriver även certifierad universitetssjukvård sedan 2016, vilket inkluderar aktiv forskning och undervisning av studenter på Läkarprogrammet.

Vi är en mycket välfungerande enhet med 6 specialister och 7 ST-läkare i dermatovenereologi. Vi utbildar randande ST-läkare från primärvården och deltar i AT-läkarundervisning både teoretiskt och kirurgiskt.

Vi lägger stor vikt vid att alla ska trivas på arbetsplatsen som består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Under 2018 har vi flyttat till nya fräscha lokaler på Helsingborgs Lasarett.

Hudmottagningen i Helsingborg ingår i verksamhetsområdet Hud och Öron-näs och Hals, Skåne Nordväst, Region Skåne. Sammanlagt har Hudmottagningen i Helsingborg cirka 38 anställda. Verksamheten bedrivs som vårdval i Helsingborg och Ängelholm med stor självständighet för respektive mottagning samtidigt som det finns gemensamma resurser för övergripande frågor av medicinsk och/eller administrativ karaktär. Vi som arbetar på Hudmottagningarna i Helsingborg och Ängelholm har ett nära samarbete.

Arbetsuppgifter

I första hand söker vi dig som vill arbeta som överläkare. Även du som är specialist i dermatovenereologi, men ännu inte har tillräcklig erfarenhet för överläkartjänst, är välkommen med din ansökan. Arbetet består av sedvanliga arbetsuppgifter för överläkare/specialistläkare och deltagande i ovan beskriven utbildningsverksamhet.

Kvalifikationer

För denna tjänst söker vi dig som har läkarlegitimation och är specialistutbildad inom område hud- och venereologi. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För oss är det viktigt att du är ansvarstagande, flexibel och en lösningsfokuserad person som tycker om att lära ut och dela med dig av din kunskap. Vi ser gärna att du har ett intresse för forsknings- och utvecklingsarbete. För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att arbeta i team och vill bidra till en god stämning och ett väl fungerande samarbete. Ditt fokus ligger på vård med hög kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, vi ser fram emot din ansökan och att just du blir en av oss!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2019-06-30

Referensnummer:   A872532

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner

Ingela Ahnlide, Enhetschef 042- 406 23 89

Mats Håkansson, Enhetschef 042- 406 31 28

Susanne Dahlin, Enhetschef 042- 406 50 42

Facklig företrädare

Therese Glaumann, Läkarförbundet 042- 406 23 14

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Bild hudmott

Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi

Adress:  SSDVs kansli, Att: Agneta Andersson, S:t Johannesgatan 22, 753 12 Uppsala. E-mail: info@ssdv.se