SSDV-logga
  • Start
  • Specialistläkare till Hudkliniken inom Medicinsk Specialistvård på Danderyds sjukhus

Specialistläkare till Hudkliniken inom Medicinsk Specialistvård på Danderyds sjukhus

Välkommen till vår klinik där du har möjlighet att vara med och utveckla vår verksamhet samt arbeta i ett glatt team med högt i tak!

Vårt erbjudande

Hudmottagningen på Danderyds Sjukhus AB bedriver specialiserad öppenvård med inslag av högspecialiserad vård samt konsultverksamhet. Vi är organiserade som en självständig mottagning inom ett gemensamt verksamhetsområde, medicinsk specialistvård.

Vårt uppdrag är cirka 8000 läkarbesök per år där hudtumörer (SVF), akuta remisser, bensår samt konsultationer för sjukhusets inneliggande patienter ingår. Vi är en välfungerande och välutrustad mottagning med bland annat operationssal.

Vår stolthet är att vi är bland de bästa i Sverige på att omhänderta SVF-melanompatienter (90% inom målnivån) i nära samarbete med patologer.

På kliniken bedrivs kliniska prövningar samt undervisning för blivande distriktsläkare.

Om tjänsten:

På kliniken arbetar läkare, sjuksköterskor och undersköterskor samt administratörer. Du rapporterar till klinikchefen. 

Som överläkare/specialistläkare ansvarar du för mottagningsarbete, handledning av ST-läkare och konsulttelefon. Vi har inte jourlinje.

Vi kan erbjuda flexibilitet i arbetet och arbetstider, där exempelvis en del av det administrativa arbetet kan utföras hemifrån. Du har också möjlighet att arbeta deltid.

Kvalifikationer:
För att söka denna tjänst ställer vi kravet att du är specialistläkare inom hudsjukvård. Har du mindre än ett år kvar på din specialisttjänstgöring inom dermato-venereologi är du också välkommen att söka. Vi ser gärna att du har en bredd inom dermatologin och kan hantera ett varierande patientunderlag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Personliga egenskaper

Du har en stark drivkraft att vilja utveckla och förbättra verksamheten och den dermatologiska kompetensen på sjukhuset. Du behöver vara flexibel och tycka om att arbeta i team tillsammans med läkarkollegor och sköterskor.

Övrigt:

Tillsvidareanställning. Arbetstid 40 h/vecka.

 

Om verksamheten

Hudkliniken ingår i verksamhetsområde Medicinsk specialistvård på Danderyds Sjukhus AB där även njurmedicin, endokrinologi, gastroenterologi, reumatologi och diagnostiskt centrum ingår.

Mottagningsarbetet består av planerad verksamhet dagtid. På Hudkliniken diagnostiseras, utreds och behandlas olika typer av hudsjukdomar, bensår samt hudtumörer på remiss från primärvården och andra specialistkliniker. På kliniken utförs även akuta specialistbedömningar av inneliggande patienter.

Kliniken har ett särskilt intresse för hudtumörer och här utförs kirurgiska ingrepp såsom frysbehandlingar och mindre operationer samt fotodynamisk terapi. Alla patienter med malignt melanom omhändertas enligt standardiserat vårdförlopp och erbjuds kontaktsjuksköterska. På kliniken arbetar man i nära samarbete med dermato patologer och har regelbundna gemensamma PAD-ronder. Under hösten kommer vi arbeta med att utveckla vår kirurgiska verksamhet. Vi kommer även arbeta med att utveckla vår sårverksamhet, för att i större utsträckning kunna omhänderta sjukhusets behov av sårvård.


Information om tjänsten lämnas av
 
Klinikchef Victoria Zekkar   
Tel: 08-123 564 71

Fackliga representanter
Läkarförbundet, Jolanta Sabockiene Tel: 08-123 551 65


Varmt välkommen med din ansökan

Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi

Adress:  SSDVs kansli, Att: Agneta Andersson, S:t Johannesgatan 22, 753 12 Uppsala. E-mail: info@ssdv.se